torsdag 5 februari 2015

Stripes

I lördags ställde vi upp en liten hinderbana för att kontrollera hur långt vi kommit med Quila och Sofie. Där fanns en stor bit plast som de skulle gå över och gärna stanna till på, bräder utlagda parallellt som ett L där man ska kunna gå emellan både framlänges och baklänges, en stor tunna som stod väldigt nära staketet som de behövde passera, en liten del av en träterass som hästarna skulle kliva upp på med frambenen och sen gärna kliva på med bakbenen också och sist men inte minst ett litet hinder.

Quila klarade alla hinder superlätt utom själva hopphindret som hon liksom släpade sig över så det var väldigt lätt att dra med sig bommen på vägen. Backa genom hörnet i L:et gick däremot som en dans :) 

Just det! Banans svåraste del var en ribba som vi hängt en massa långa plastremsor i som de ska gå igenom, även kallad cowboy curtain, alltså cowboy gardin, och även om hon tvekade lite första gången gick hon sedan igenom gång på gång som om det var det vanligaste som finns att gå igenom ett draperi av fladdrande plast! De är så himla coola våra fina hästar :)

Dagen avslutades med en mysig filmkväll med filmen Stripes som handlar om en zebra som vill bli galopphäst. Så himla nördig men rolig film med väldigt välgjorda pratande djur. Brukar i vanliga fall inte ens stå ut med filmer med pratande djur men den här var faktiskt riktigt kul :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar