tisdag 6 januari 2015

Ståltråd, uruguays svar på silvertejp (6/1, 12:30)

Vi har försökt få fram en rulle silvertejp. Det verkar vara näst intill omöjligt. Jag trode alla visste vad silvertejp var? Och det här är ju en tysk familj, de borde väl ha stött på det någon gån kan man tycka. Mimi vet vad vi menar och har försökt förklara och beskriva men det ända vi har fått hit är maskeringstejp och eltejp. Det har väl fått duga men lite silvertejp är alltid bra att ha. 

Gubbarna på gården har ett substitut till silvertejpen och det är ståltråd. De lagar allt med ståltråd, surrar fast plankor med ståltråd och staketen runt tomten är självklart ståltråd. När de är klara med det de för knipsar de av sin tråd och släpper den på marken precis där de står. När de har sågat av en bit trä släpper de även den precis där. Det här innebar att det runt rundpaddocken och fållorna var fullt av farliga, vassa, trassliga saker som hästarna kunde göra sig illa på när vi först kom hit. Nu har vi nog lyckats skrapa ihop det mesta men jag tycker det är lite intressant att de inte ser att det kan göra skada.

En annan intressant sak är hur de har valt att bygga fållorna som hästarna står i. Igår var det en av valackerna som testade hur starkt staketet var och det visade sig att det inte var särskilt starkt alls. Virket som använts känns rätt rejält men sen är det bara fäst med en stor spik i vardera ände. Tre brädor flög ut igår och då tog hästen inte ens i. Vi surrade fast dom lite tillfälligt och blev genast lite oroliga över hur hållbar vår träningsfålla är. Den måste nämligen klara av otroliga krafter för att hästen som är i inte ska ta skada om den skulle sparka eller försöka ta sig ut. Vi ska se över träningsfållan ordentligt innan vi sätter in någon mer häst där så vi försöker minimera riskerna så mycket som möjligt. Där behöver plankorna verkligen sitta fast med mer ön bara ståltråd och nån enstaka spik.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar