tisdag 6 januari 2015

Quila (6/1, 08:00)

Fina Quila! Hon är en av de ohanterade hästarna vi tagit in och hon går stadigt framåt i träningen. Hon har varit här på gården en gång tidigare och har sett rundpaddocken och träningsfållan men aldrig blivit klappad eller haft grimma eller liknande. Alla hästarna här är brännmärkta så tyvärr har alla rätt dåliga minnen av att stängas in i en trång fålla och bli utsatta för smärta vilket gör vårt jobb lite svårare. En del förknippar den smärtan med människor och andra kopplar det mer till det trånga utrymmet men Quila verkar inte ha alltför stora problem med endera som tur är. De vet inte riktigt hur gamla alla hästarna här är, det finns tydligen nerskrivet nånstans i någons dator men runt 3 eller 4 år är vad de sagt att de flesta vilda hästarna är vilket ser ut att stämma på den här damen. 

Quila är en stickelhårig brun häst och hon har en gammal muskelskada på ena frambenet som hon haft sen hon var liten. Det verkar inte direkt störa henne i dagsläget men det är verkligen en stor bit som saknas så det blir som en ordentlig grop uppe på hennes underarm. Gropen gör det är lätt att skilja henne från de andra i alla fall :) Man skulle kunna tro att hennes färg vore annorlunda nog men vi har två till med precis samma färg så det räcker inte riktigt som signalement. De är alla olika stora i och för sig så det är hyfsat lätt att skilja dem åt med eller utan muskelskada. 

Från att inte kunna röra hästen har vi ni fått på henne en grimma, vi kan gå fram till henne och klia henne lite på manken och vi kan leda henne försiktigt i rundpaddocken. Vi behöver fortfarande jobba mycket på att kunna gå fram till henne och knäppa på en lina i grimman utan att behöva ta in henne i träningsfållan och vi närmar oss detta sakta men säkert. Idag var det rätt blåsigt när vi jobbade med henne vilket gjorde det lite klurigare men med timing och tålamod kommer hon att fortsätta utvecklas fint.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar