måndag 12 januari 2015

Lugnet efter stormen (11/1)

Nu är det bara jag och Mimi som är kvar här på gården! Förutom Carmen, Hugo och deras son förstås, alltså tanten och farbrorn som sköter allt möjligt här. Typ städar lagar saker och lagar mat ibland. 

Jenny var tvungen att åka till flyget en dag tidigare eftersom det regnat så himla mycket och det fanns risk att en av vägarna var översvämmad! Snacka om att vara in the middle of nowhere när det inte finns någon pålitlig väg till närmsta stad. Mycket riktigt var det ordentligt med vatten där och bilen tog sig nätt och jämt över med vatten ända upp till rutorna fick jag höra. 

Jag och Mimi passade på att planera och snacka ihop oss inför resterande veckor som vi kommer jobba ihop. Vi gjorde ett dagsschema för att vi ska bli lite bättre på att komma igång innan solen stiger för högt så vi kan ta det lugnare när det är som varmast och vi tillverkade lite fler redskap som ska hjälpa oss komma närmre Jenara. En lååång bambupinne med lite säckväv lindat runt ena ändelsen ska användas för att nä in till henne så vi kan börja klia henne på manken lite försiktigt och en lååång bambupinne med en böj i en änden som vi ska använda längre fram när vi ska försöka få på en lina och tillslut en grimma. Vi var väldigt kreativa och testade olika varianter av knutar till linan vi ska sätta runt halsen på henne och provade olika sätt att hantera linan på en lååång pinne. Vi får se vad sol funkar i verkligheten men vi har i alla föl tänkt ut många olika varianter för att vara så väl förberedda som möjligt.

Förmodligen kommer det bara vara jag och Mimi ett tag framöver då Marikka behövde åka tillbaka och jobba på hotellet som hon driver och Bogi behövde också vara inne i stan ett tag. De kommer ut igen när maten börjar ta slut. Tills dess kör vi på med hästträning för hela slanten och håller tummarna för att regnet håller sig borta så rundpaddocken kan torka nån gång!

Jag, Mimi och Jenny precis innan vi behövde säga hejdå. Känns redan tomt utan dig Jenny! Men nu har vi fått en bra start och har goda chanser att nå våra mål med de hästar vi har inne. När det känns riktigt bra med de vi har jobbat med hittills har vi minst fem till att ta in och börja träna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar