söndag 11 januari 2015

Mr Fritz

Mr Fritz är en riktig stjärna! Mimi har tränat honom en del tidigare och till och med suttit på honom ett par gånger men kanske gått lite för fort fram vilket slutade med att hon trillade av honom när hon red på honom utanför rundpaddocken. Det är så himla viktigt att hästen känner sig trygg med ryttaren och har lärt sig de mest grundläggande hjälperna som stanna, vända och gå framåt. Sen kan ju hästar alltid bli skrämda men ju mer hästen har lärt sig innan man sitter upp desto större chans har man att få tillbaka kontrollen och kontakten om hästen plötsligt far iväg ett par steg.

Me Fritz har i alla fall gått stadigt framåt i träningen och svarar nu på mycket lättare hjälper och har mycket bättre framåtbjudning än han hade när vi kom hit. Mimi är den som har jobbat med honom mest med hjälp av noggranna instruktioner från Jenny och mig för att hon ska få så mycket träning som möjligt själv så hon har mer erfarenhet inför framtida unghästar. Mimi är verkligen en superambitiös elev som vill lära sig så mycket hon bara kan vilket gör att det är väldigt roligt att instruera. Både hon och hästarna utvecklas fint och det är så kul att hon får göra det tillsammans med sina hästar. Bättre förutsättningar för att bli en bra hästtränare kan man knappast få :)

Hur som helst har vi alltså börjat om från början med Mr Fritz och idag kändes han redo för en ryttare igen. Mimi fick först hänga över sadeln ett par steg och sen hoppa ner. Efter ett par vändor hängandes på mage med korta paus emellan var det tillslut dags att sitta ordentligt i sadeln och han tog det hur fint som helst! Mimi kunde både vända honom och stanna med tyglarna fästa i duallygrimman. Sta steg blir att vänja honom vid better och lära honom att svara för lätta tygelhjälper :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar