lördag 17 januari 2015

Full fart igen!

Nu är vi på banan igen :) Vädret har torkat upp lite och igår fick vi hit ett lass risskal som vi spred ut i rundpaddocken. Vi hade pratat om träflis eller större bitar sågspån men det blev risskal istället. Man tar vad man har (risskalen fick de gratis och de används tydligen som strömaterial här i vissa stall) och alla alternativ kändes bättre än att titta på den alltmer swimmingpoolsliknande rundpaddocken. Eller swimmingpool kanske var en lite för positiv liknelse, snarare den träskmarksliknande rundpaddocken. Hur som helst har alltså risskalen fått suga upp det överflödiga vattnet och fått sjunka ner lite i leran så det går att jobba i rundpaddocken igen! Det går fortfarande inte att galoppera då det är lite ojämnt och halkigt på vissa ställen men jag håller tummarna för att det hela sätter sig lite och blir ännu mer användbart. Skritt och trav är helt klart bättre än ingenting men det vore verkligen bäst om underlaget var helt säkert så ingen halkar och sträcker sig om de blir rädda och far iväg en bit. Miss Sofie fick t.ex. ett ryck när vi skulle sätta på henne Duallygrimman idag och kastade sig lite hastigt snett bakåt och lyckades nästan sätta sig på rumpan då ena bakhoven halkade åt sidan. Vi vill verkligen inte ha fler skadade! Mr Fritz har nämligen gått och gjort illa sig på något sätt för ett par dagar sen och haltar nu runt här på tomten. I början avlastade han benet en hel del men nu går han runt på det och man ser inget när han skrittar bara i trav. Han kommer förmodligen få gå ut med de andra utanför tomten en vecka och bara vila så tar vi in nån annan häst eftersom vi har tid för en till varje dag. Som det ser ut nu har vi alltså Miss Sofie, Quila och Jenara i träning och nästa häst blir förmodligen 2åringen Lena :) Så länge hon ser pigg och frisk ut när vi vallar in alla hästarna imorgon. Vi jobbar alla hästarna minst två pass om dagen, med Jenara har det blivit tre de senare dagarna då vi kör väldigt korta pass med henne. Ska bli kul att se hur Lena är! Hon verkar vara en väldigt social häst då jag redan har kliat henne lite genom staketet. Ohanterad men inte helt vild alltså :)



2 kommentarer:

  1. Risskal ja det var något nytt. Vi har lyckats få hackad halm som strö till boxarna och det är toppen, speciellt för Agust som då får lite mer att äta. Han går ju på ständig bantning med sin förmodade insulinsjuka. Hästarna där borta blir väl aldrig feta som här? Såg du mitt svar i ett tidigare inlägg? Ha det så bra och var rädd om dig

    SvaraRadera
  2. jo halm att tugga på är ju toppen! det här riset skulle tydligen inte vara så jättebra att knapra på, men det var bara ett fåtal som verkade se det som mat så dem får man väll ställa på något annat strömateriel :)

    Vi har faktiskt några lite knubbiga hästar här, med sådär lite extra fett på nacken också. Vet inte hur gräset här är, men det verkar inte som att de svälter i alla fall :)

    SvaraRadera