söndag 14 juli 2013

VLADIVOSTOK!

Redan i fredags alltså den 12 juni kom vi fram till Vladivostok. Målet för etapp ett av resan och vi kom fram en och en halv dag tidigare än vad vi ursprungligen hade planerat. Och då var vi dessutom tre dagar försenade efter vårt halvt ofrivilliga stop i Härnösand. Resan började lite nervöst med tanke på hur mycket meckande det blev sista dygnen innan avfärd och vi höll alla våra tummar för att bilen skulle hålla. Tre gånger har den betett sig märkligt med ryckig framfart och hot om att lägga av, men pappa har lyckats övertala den att fortsätta trots guppiga, dammiga och leriga vägar.

Väl framme i här i Vlad (som man tydligen säger om man är lite cool) var vi överlyckliga över vårt fina hotellrum med extra TVrum, superfin dusch, sköna sängar och mjuka lakan. Innan vi fick lägga oss i horisantalläge på hotellet hann vi svänga fårbi vår shipping agent Yuri, som ska hjälpa oss fixa med transporten av bilen till LA. Det var lite märkligt för helt plötsligt talar han om att vi måste fixa en agent i Los Angeles också vilket han inte nämnt alls tidigare så vi hade antagit att han skulle hjälpa oss med den kontakten också. Plus att han tyckte att vår bil var väldigt smutsig med massor av insekter på. Vad hade han väntat sig? Vi har ju åkt genom hela Ryssland för tusan! Han hade pratat om att bilen skulle behöva tvättas innan den åkte på containern och att den skulle behöva transporteras till containern så hjulen inte nuddar marken via mail lät det som att de hade lämpliga biltvättar för detta, men nu när vi satt på hans kontor lät det som att det skulle bli svårt att få bilen tillräckligt ren. Vi får se hur det blir helt enkelt. Vi kontaktade ett par shipping agents i USA i alla fall så förhoppningsvis får vi hjälp med ankomsten.

Igår, alltså lördag, låg vi inne större delen av dagen. Vi städade ur bilen, packade om väskorna lite, tvättade kläder i duschen och gick ut och åt en supergod middag. Just det, i fredags åt vi två styckern tvårätters middagar :) En vid klockan 3 och en vid typ 9. Vi hade ju knappt ätit nån frukost eller lunch för vi ville hinna fram så vi behövde mat! Världens godaste efterrätt åt vi också, glass i ugn med kolasås :)

Idag har vi också slappat rätt länge men ska nu bege oss ut till ett shopping center. Pappa ska köpa en väska som han kan ha som handbagage så jag slipper se de där jäkla ICA-kassarna som han släpar runt på! Det ser slarvigt ut ju.

Här är vi med vår skitiga bil på den väldigt väl inhägnade parkeringen på hotellet.


3 kommentarer:

  1. Härligt att ni är framme i Vlad, och att allting är under kontroll hälsningar Uffe

    SvaraRadera
  2. TV rum. Finns det nåt man kan se på tv som man begriper då?

    SvaraRadera
  3. Men oj vad krångligt att tvätta bilen och transportera den till båten utan att smutsa ned den. Ni kanske får sälja den?

    SvaraRadera