fredag 12 juli 2013

8/7, 23.50 - Nu har Pappa blivit galen!

Han har börjat ta efter ryssarnas körstil! Det var bottenlösa hål strödda över hela vägbanan sista sträckan vi körde på idag, men han körde på som om han var os-mästare i super G! Kors och tvärs i hög hastighet som den rallyförare han är. När det tillslut blev mörkt lugnade han sig lite och nu har vi stannat till vid ett truckstop för att sova.

Vi åkte från Irkutsk vid 10 idag eftersom vi åt frukost på hotellet och klev upp lite senare än vanligt men eftersom vi gått och lagt oss lite senare behövdes det verkligen. Vi har kört som dårar och lyckats ta igen den tid vi förlorade i Härnösand och nu när vägarna blivit sämre måste vi fortsätta i samma anda ända till Vladivostok. Tanken är att vi ska få ta det lite lugnare när vi väl flugit över Stilla havet. 

Strax efter Irkutsk fick vi äntligen se Bajkalsjön och det va otroligt vackert! Hela landskapet förändrades dramatiskt med berg och dalar i kontrast till de rätt platta vidder vi åkt genom mest hittills. Vi kände lite snabbt på vattnet som var kallt och for vidare österut. Landskapet blev lite planare igen men fortfarande inte platt, gräset blev lite torrare och gulare och vi körde förbi en flock hästar när det började skymma. Det var när pappa var som vildast så jag kunde inte få honom att sakta ner så jag fick titta på dem lite lägre, håller tummarna för att jag ser fler imorn i dagsljuset med en något lugnare far som kör. 

Ulan Ude susade vi förbi idag och imorn planerar vi att susa förbi Chita som också stod med på vår ursprungliga planering av rutten. Anledningen till att vi susar så fort är delvis för att man aldrig vet när det kommer en katastrofväg som sänker tempot drastiskt och dels för att det är så svårt att hitta om man svänger av vägen! Det är helt enkelt lättast att köra så rakt som möjligt. Kartan är, precis som min mamma uppmärksammade, på ryska så jag har fått lära mig det ryska alfabetet för att ha en chans att hänga med som kartläsare. Pappa gick ju kurs och lärde sig lite grann innan vi åkte. I USA och Canada lär det ju vara lite lättare att förstå skyltarna så där kan vi våga oss på lite mer improvisation längs vägen :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar