lördag 27 juli 2013

23/7, 23.45 - Black bear camping

Oj oj oj vilken dag!!! Sjukt nöjd med vår prestation vid bergsbestigningen idag. Vi åkte mot Flattop Mountain efter en snabb frukost på hotellrummet, packning och utcheckning. Vi tänkte att vi kunde köpa lite dricka och nån macka vid botten av berget där det skulle finnas parkering och säkerligen någon kiosk för hungriga vandrare men icke! Det var bara att vända tillbaka och köra till närmsta mack för att skaffa vatten. Vi hittade dock nått ännu bättre, ett Mc Donalds, så vi passade på att äta lunch på en gång så vi skulle orka med vandringen. På detta Mc Donalds fick man 30 minuter på sig att äta och lämna byggnaden. Det fanns en tydlig skylt som vänligt men bestämt om detta och vi var lydiga och gick därifrån så vi vet inte vad som händer om man sitter för länge. Slänger de ut en för hand eller öppnas en lucka i golvet? Hur som helst for vi upp till berget igen förberedde oss med solkräm, vatten, kamera, keps och solbrillor i väskan och satte fart mot toppen. Själva leden började med en mycket brant trappa följd av en mycket brant och knöglig grusväg. Efter ca 20 meter hade både jag och pappa svårt att andas och att prata och andas samtidigt var väldigt svårt! Jag tänkte, vi behöver kanske inte gå ända upp ändå, det vore ju synd om nån av oss tuppade av eller fick fel på hjärtat på vägen! Men, ganska snabbt vande vi oss vid att röra på oss för egen maskin och våra kroppar kom plötsligt ihåg hur det fungerar när man inte sitter i en bil och vi pinnade på i hyfsat rask rakt uppåt. Med lite vätskepauser och tid att titta på utsikten och fotografera tog vi oss upp på ungefär 1,5 timma. Sista biten var rätt tuff, riktigt brant med lite läskigt lösa små och mellanstora stenar som man kunde råka sätta i rullning och på vissa ställen klättrade vi med både händer och fötter. Som tur är är vi riktiga bergsgetter pappa och jag så det gick hur bra som helst :)

Vandringen ner för berget var minst lika ansträngande som vägen upp och lår, knän och fotleder blev rätt matta men nöjdheten av att ha bestigit ett berg gjorde att det kändes väldigt mycket lättare att stå ut med lite värk. 

Efter bergsbestigningen åt vi en supergod middag på en riktigt amerikansk restaurang med saloondörrar, träinredning och en full tant som skrattade så man blev lite rädd. Sen hoppade vi in i bilen och åkte söderut en bit. Nu har vi stannat på värsta coola campingen där man fick lägga pengar i ett kuvert, parkera på en liten campingplätt mellan träden och låsa in maten i en plåtlåda så inte björnarna bryter sig in i bilen för att äta upp den! Den kanske mest är för de som bor i tält men jag tar gärna det säkra före det osäkra så jag låste in vår mat där med :)

En riktigt bra dag igen! Hoppas vår mat är kvar imorgon bara så ska nog den dan bli bra den med :)













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar