fredag 28 mars 2014

26/3, 14.00 - Amish

Idag har det varit bedrövligt väder. Tur att vi bara kör idag och inte hade några andra planer. Härom dan åkte vi på en tur ut på prärien och tittade på vilda hästar vilket var höjdpunkten på den dagen :) Sen såg vi Mount Rushmore och lärde oss vad presidenterna heter av en typ 9-årig flicka. Washington, Roosevelt, Jefferson och Lincoln. De var rätt coola där uppe på sitt berg.

När det gäller mat håller vi en strikt semesterdiet vilket innebär att vi vissa dagar byter ut lunchen mot kakor och godis. Eller middag mot milkshake. Hälsosamma får vi vara en annan dag.  

Vi tar även seden dit vi kommer och stannar oförskämt ofta på Mc Donalds. Mest för att få gratis internet och för att låna toan men ibland känner vi att vi måste äta där också. Det är även utmärkt att parkera för natten på Mc Donalds parkeringar. Det enda som saknas är dusch.

Nu närmar vi oss Chicago där vi ska spendera ett par dagar. Jag har ringatin saker att göra i guideboken vi tagit med oss men minns inte vad som fanns i vilken stad så vi får helt enkelt bläddra i boken och se vad vi ska hitta på, men just nu ska jag titta på regnet och de vida vidderna. Jag tror det var här nånstans lilla huset på prärien låg. Laura Ingalls hade i alla fall ett museum lite tidigare på vägen.

Just det, vi körde genom ett samhälle som hette Harmony. Där såg vi Amish people. Som att resa tillbaka i tiden!

Katten Shadow som bodde på hotellet vid Mount Rushmore :) 

1 kommentar:

  1. Hej Sara o Valter
    Fick sms igår att Ni är "on the road again" och Grattis till din examen. Kul att följa Er igen
    och hoppas nu att allt fungerar med hemresan. Vi har tidig vår här hemma 5 - 10 grader varmt
    på dagarna. Ser fram mot dina bilder och upplevelser .... var rädd om pappa och se till att
    han inte kör för fort !
    Hälsningar
    Lars Elwing

    SvaraRadera