torsdag 10 april 2014

10/4, 15.00 - Håll tummarna!

Vi väntar i skrivande stund på samtal från verkstan som förhoppningsvis ska tala om för oss att bilen nu rullar och att vi kan komma och hämta den ikväll!

Vi har försökt att tänka så lite som möjligt på bilen på verkstan och ha så roligt vi bara kan här i New York. Vi lyckas rätt bra tycker jag och har hittills hunnit med: bowling, bio, promenad i parken, crepes, glass, smoothies, frozen yoghurt, milkshakes, sushi, busstur med dubbeldeckare utan tak (lite kallt för årstiden men vi valde en solig dag åtminstone), empire state building, båttur till staten island,  John Lennons hus, shopping i bokaffär och hundaffärer (jag har ju en valp som väntar på mig hemma i Sverige! Mycket mer om det när jag kommer hem), en kort tur med metron och sist men inte minst en massa promenerande hit och dit. Det är väldigt fint alltihop både bland skyskraporna och de blinkande skyltarna mitt på manhattan, den fantastiska parken och de lägre äldre husen på södra delen. Jag brukar inte gilla storstäder men jag tror årstiden hjälper så det är inte så galet mycket folk som jag kan tänka mig att det är när det blir varmare.

Hotellet vi bor på är väldigt fint och bra på alla sätt så det som hände härom kvällen var högst förvånande. En kackerlacka lika stor som två stortår trillade ner från taket och landade på min arm, sen sprang den glatt vidare! Jag skrek lite lagom högt och väckte pappa och tvingade honom att hjälpa mig fånga den. Vi flyttade sängen och lyste med ficklampa bara för att se krypet springa in bakom ett av de fastmonterade nattduksborden där vi inte kom åt honom. Sängen fick stå kvar mitt på golvet för att minska risken att den skulle få för sig att klättra upp igen och sen dess har vi inte sett den. Jag som trodde att kackerlackor levde i varmare klimat. Jag vet att det blir varmare här snart, men jag blev ändå överraskad.

Nu ska vi snart ge oss ut och leta rätt på nått sjysst matställe. Vi har ingen ordning på mattiderna längre... I dag klev vi i alla fall upp innan tio. Det har vi inte gjort sen vi kom till New York.












2 kommentarer:

  1. Otur, men pappa har som vanligt kört för fort tidigare under resan därav...... Ni verkar ju ha det bra ändå och får uppleva mycket läser jag. Vi håller tummarna och pappa i plånboken, så kommer Ni hem !
    Lars Elwing

    SvaraRadera
  2. Tur i oturen att bilen gick sönder, nu fick ni se New York ordentligt. Hoppas att det ordnar sig med bilen,så att resan kan fortsätta. Uffe

    SvaraRadera